6 bra ställen att köpa tapeter

Varför tapetsering?

Tapetsering är ett enkelt och ofta prisvärt sätt att ge dina utrymmen en positiv förvandling. Med en uppsjö olika stilar, mönster och material att välja mellan kan rätt tapet väcka nytt liv i vilket rum som helst jämfört med hur det såg ut tidigare. Ett före detta intetsägande rum har snart fått en helt annan känsla och karaktär. 

 

Våra professionella tapetserare hjälper dig mer än gärna med tapetseringen. När du väljer oss kan du vara säker på att jobbet blir ordentligt gjort. Professionalitet är nämligen ett av våra viktigaste kärnvärden.

Hitta rätt tapet

Först och främst behöver du skaffa tapeter. Börja med att sätta dig in i vilka typer av tapeter som finns, i alla fall på en grundläggande nivå. Vi brukar alltid säga att det är lika viktigt att välja rätt tapet som det är att jobbet blir ordentligt utfört. Trots allt finns det inga genvägar till hög kvalitet.

 

Vill du ha en personlig lösning gör vi mer än gärna ett platsbesök hos dig som ett första steg i processen. Efter att ha sett miljön i verkligheten kan vi ge personliga rekommendationer och komma med originella idéer. Som ett resultat kan du känna dig ännu tryggare med att du får en miljö att trivas i och vara stolt över.

Var köpa tapeter?

När du väl vet vad du vill ha är det dags att köpa dina tapeter. Vill du köpa dina tapeter själv finns det naturligtvis mängder av ställen att välja bland. Eftersom vi vet att det kan vara överväldigande har vi samlat sex bra tips på tapetleverantörer. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig lite på traven. Ta gärna en titt i listan nedan. Välj sedan det ställe som passar dig bäst.

Hittar du inte tapeten du söker?

Kontakta oss så hjälper vi dig givetvis med inköpet

Lista: 6 bra ställen att köpa tapeter

1. Specialiserade tapetaffärer: Det här är butiker som fokuserar enbart på tapeter och väggdekorationer. Bor du i Skåne kan vi till exempel rekommendera Tapetorama i Malmö. De har i vår erfarenhet stor expertis på området och erbjuder dessutom ett brett utbud av högkvalitativa tapeter. Fördelen är att du får personlig rådgivning och designförslag skräddarsydda för dig.

2. Professionella färgaffärer: Även professionella färgaffärer som Caparol och Colorama har stor expertis inom både färg och tapet. Denna kombinerade kunskap är ovärderlig för dig som söker en mer integrerad lösning. Du får nämligen inte bara professionell vägledning i att välja rätt tapeter, utan samtidigt bra tips på hur du kan fläta samman olika färger och mönster till en harmonisk helhet.

3. Byggvaruhus: Stora varuhus som Bauhaus, Hornbach och Jula har avdelningar där de säljer tapeter. Här hittar du ett brett utbud av tapeter som passar olika budgetar och stilar, allt från enklare papperstapeter till mer exklusiva alternativ. Byggvaruhusen har både fysiska butiker och webbshoppar, vilket innebär att du kan utforska deras sortiment på djupet.

Fortsättning: 6 bra ställen att köpa tapeter

4. Inredningsbutiker: Många inredningsbutiker, till exempel Chilli och RoyalDesign, erbjuder ett urval av tapeter vid sidan av deras övriga sortiment inom inredning. Detta kan vara ett intressant alternativ att utforska, särskilt om du letar efter tapeter som ska matcha en viss inredningsstil eller atmosfär.

5. Onlinebutiker: Webbplatser som Photowall och Tapetshopen har stora tapetkataloger med produkter från olika varumärken och designers. Att köpa online ger dig även möjlighet att enkelt jämföra priser, stilar och recensioner från tidigare kunder. Eftersom många onlinebutiker även erbjuder att skicka hem provbitar till dig kan du ofta känna på materialet och se färgerna i verkligheten innan du bestämmer dig.

6. Självständiga designers och boutique-varumärken: Slutligen ett tips för dig som vill ha specialdesignade tapeter. Utforska designers och mindre varumärken som säljer sina kollektioner direkt via nätet. Exempel är Lisa Bengtsson och Nadja Wedin. Här hittar du originella mönster som inte finns någon annanstans och som ofta är av en lyxigare kvalitet.

Tips! Innan du gör ett större inköp av en tapet bör du överväga att beställa hem provbitar. På så vis får du en uppfattning om hur tapeten kommer se ut i din miljö, och i synnerhet under olika ljusförhållanden.

Har du frågor eller behöver vägledning inför din tapetsering?