En skicklig målare i Skåne
som brinner för hantverket

När kan man måla egentligen?

I det klimat som råder i Skåne nuförtiden går det egentligen att måla utomhus under stora delar av året. Prata gärna med oss först så ser vi till att slutresultatet blir professionellt och hållbart.

Tänk på: Är Skånevädret inte med oss bokar vi alltid kostnadsfritt in en ny tidpunkt. Vi kommer inte måla om vädret kan innebära att slutresultatet inte blir perfekt. Under exempelvis vintermånaderna kan vi behöva vänta med att måla tills vädret tillåter och vi kan garantera dig ett bra resultat.

Vår yrkesstolthet är en garanti för ett bra resultat och ett professionellt bemötande

I Skåne målar vi från Ystad i söder till Helsingborg i norr och erbjuder skräddarsydda måleritjänster som svarar mot dina behov som kund.

Bland våra tjänster hittar du målning både inomhus och utomhus, tapetsering, panelarbeten i tak och på väggar, fönster och dörrar, sprutlackering av köksluckor, dörrar och andra ytor. Vi tar oss an såväl renovering som nyproduktion.

Tillsammans har vår personal över 400 års branscherfarenhet. Det innebär att vi kan garantera ett bra och hållbart arbete varje gång. Vår yrkesstolthet är viktig för oss – du kan alltid lita på att få ett mycket bra resultat och ett professionellt bemötande.

Privatperson i Skåne – därför ska du välja oss som din målare

Att hitta en målare du kan lita på kan vara en utmaning, men vi vill göra valet enkelt för dig genom att vara det självklara alternativet för alla i Skåne som värderar kvalitet och pålitlighet. Vi genomför alla slags projekt, stora som små, med precision och omsorg om slutresultatet.

Tips: Du vet väl att du som husägare i Skåne har rätt att utnyttja ROT-avdraget för arbetskostnader när du anlitar en målare? Det innebär en skattereduktion på 30 % vid renovering, om- eller tillbyggnad av villa och fritidshus. Avdraget gäller för arbetskostnaden, inte materialet. Läs mer på skatteverket.se.

Företag och bostadsrättsföreningar i Skåne – därför är vi målerifirman för dig

Vi är väl insatta i de krav som ställs vid kommersiella och större bostadsprojekt i Skåne. Vår kompetens och erfarenhet täcker alla slags uppdrag, med fokus på hållbarhet, miljö och kvalitet. Som medlem i Måleriföretagen följer vi alla branschstandarder och erbjuder pålitlighet och kvalitet i hela arbetsprocessen för att förverkliga din vision.

Expertmålaren i Skåne

 • Nöjd kund-garanti: Alla våra målare är yrkesutbildade och har lång erfarenhet av hantverket. Det ingår i vår självbild att vara ärliga och professionella gentemot dig som kund. Så pass säkra är vi på att vi gör ett bra jobb att du får en nöjd kund-garanti på utfört arbete. Garantin erbjuder vi i samarbete med Måleriföretagen.
 • Kvalitetsmaterial: Vi är fullt medvetna om att det kan vara en stor investering för dig att anlita en målare. Därför använder vi alltid färger och material av högsta kvalitet som håller länge. Vi är väl förtrogna med de lokala förhållandena i Skåne och de olika slags byggnader som finns – från välbevarade Skånelängor till nybyggda lägenheter.
 • Rätt person på rätt plats: Med 15 anställda i företaget har vi en bred palett av kompetenser att välja på. Det innebär att vi kan vi sätta rätt person på rätt jobb, oavsett vad det är som ska göras.
 • Omtanke om miljön: Våra färger och vårt material har begränsad miljöpåverkan, och vi är återhållsamma med el, vatten och lösningsmedelsburna produkter. Målet är att leva upp till eller överträffa kraven i Måleriföretagens miljöcertifiering.

Välj oss för en målerifirma som täcker hela Skåne

Personlig kontakt

Fördelen med att vara ett relativt litet måleri är att vi får en mer personlig relation till dig som kund. Du kan känna dig trygg i att vi finns med dig hela vägen från början till slut och att vi lyssnar på vad du har att säga.

Seriös aktör

Vi är medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen. Du som ska anlita en målare i Skåne vill ha ett företag som tar sina målare, hantverket och dig som kund på allvar. Det gör vi – och det kommer du att märka i bemötandet du får och när du ser slutresultatet.

Kostnadsfri offert

Du ska veta vad du betalar för när du jobbar med oss. Innan du bestämmer dig kommer vi ut och gör ett platsbesök för att diskutera dina visioner och önskemål. Du får sedan en kostnadsfri och noggrant specificerad offert som du kan ta ställning till i lugn och ro.

Tänk på detta inför ditt måleriarbete

Ha en så tydlig bild som möjligt av slutresultatet

 • Bestäm vad du vill ha målat och vilken känsla eller stil du är ute efter när det är klart.
 • Fundera på färger, tekniker och material. Väg gärna in faktorer som hållbarhet, miljöpåverkan och underhåll.

Sätt en realistisk budget

 • Utgå från att billigast sällan är bäst och att kvalitet kostar lite mer.
 • Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att prioritera rätt – kanske är det viktigare att måla om i ett vardagsrum som används av hela familjen dagligen än i en barnkammare där barnen ändå ritar på väggarna.

Undersök marknaden

 • Gör en lista över olika målare, läs recensioner och begär referenser. Kanske har grannen som nyss renoverade huset intill tips på bra målare i Skåne.
 • Kontrollera att målaren du vill anlita är godkänd för F-skatt och har yrkesutbildad personal med rätt certifikat.

Få en tydlig och noggrant specificerad offert

 • Begär detaljerade skriftliga offerter från flera målare och jämför dem punkt för punkt (förarbete, material, etc.) innan du bestämmer dig.

Ställ krav på god kommunikation med din målare

 • Välj en målare som gör platsbesök och prata om dina förväntningar på måleriet.
 • Diskutera tidsramarna – när är det läge att sätta igång? Kanske kan ett jobb inomhus vänta till vintern, medan ett utomhusmåleri är bättre att låta göra på våren.

Skriv avtal

 • Skriv ett formellt avtal som innehåller allt från tidsplan och betalningsvillkor till hur extrakostnader och oförutsedda händelser ska hanteras.

Begär garanti

 • Be om garanti på utfört arbete.
 • Klargör vad som händer om du inte är nöjd. Tommy Anderssons erbjuder alltid en nöjd kund-garanti i samarbete med Måleriföretagen.

Prioritera säkerhet och professionalitet

 • Kontrollera att målaren följer alla säkerhetsregler.
 • Försäkra dig om att målaren respekterar ditt hem och din egendom.