Erfarna målare i Lund
som garanterar hållbara resultat

När kan man måla egentligen?

Man kan i det klimat Lund har numera måla utomhus under stora delar av året, men prata med oss först så ditt resultat blir professionellt och hållbart.

Tänk på: Är Lundavädret inte med oss bokar vi alltid kostnadsfritt in en ny tidpunkt. Vi kommer inte måla vid väder som kan påverka slutresultatet negativt. Under exempelvis vintermånaderna kan det innebära att vi behöver vänta med att göra vårt arbete tills vädret tillåter och vi kan garantera dig ett bra resultat.

Vår yrkesstolthet är en garanti för ett bra resultat och ett professionellt bemötande

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder i Lund med omnejd måleritjänster som håller över tid. Vår fullständiga palett av målartjänster är skräddarsydd för både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Vi hjälper dig med ditt projekt, oavsett om det gäller inomhus- eller utomhusmålning och vilken säsong det än gäller. Ställer Lundavädret till det hittar vi en ny tidpunkt för målning.

Vi hanterar allt från tapetsering, panel på tak och väggar till fönster, dörrar och sprutlackering av köksluckor och träytor. Vi tar uppdrag i hela Lund med omnejd för renoveringar och nybyggnationer samt fasadmålning.

Tillsammans har vi på företaget över 400 års branscherfarenhet som vi hämtar idéer och lösningar ur för att ge dig ett fantastiskt resultat. Vi sätter stolthet i vår professionalism och vårt åtagande gentemot dig som kund.

Därför ska du som privatperson välja oss som din målare i Lund

Om du bor i en lägenhet eller ett hus i Lund och planerar att måla om eller fräscha upp din bostad, vet vi att det ibland kan vara svårt att hitta en målerifirma du kan lita på. I en stad som Lund, med ett brett utbud av alternativ, är det viktigt både att arbetet utförs korrekt och att du känner dig trygg med den som utför det. Hos oss får du en målare som är engagerad från start till slut. Vi vill att du ska associera Tommy Anderssons Måleri AB med pålitlighet, professionalism och hög kvalitet – och att vi alltid levererar det vi lovar.

Kom också ihåg att du som privatperson har rätt till skatteavdrag på 30 % när du anlitar en målare för att renovera din lägenhet eller för om- och tillbyggnad av villa eller fritidshus. Detta avdrag gäller arbetskostnaden och inte materialkostnaden. Se mer på skatteverket.se.

Därför ska du som bostadsrättsförening eller företag välja oss som din målare i Lund

Vi har gedigen erfarenhet av att arbeta med bostadsrättsföreningar och företag i Lund. Om du besöker en butik på Nova Lund eller ett trapphus i centrala Lund är chansen stor att du kommer stöta på detaljer eller utrymmen som vi har målat eller tapetserat. Vi är medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen och följer alla gällande riktlinjer och avtal, både gentemot våra anställda och våra kunder. Vi är självklart godkända för F-skatt. Om det behövs kan vi även koppla dig till andra hantverkare inom vårt nätverk.

Professionellt måleri i Lund – med kvalitet och miljö i fokus

 • Nöjd kund-garanti: Alla våra målare är yrkesutbildade och har gedigen erfarenhet av sitt arbete. Vi är så säkra på vår förmåga att leverera ett bra resultat att vi erbjuder en nöjd kund-garanti på det utförda arbetet, i samarbete med Måleriföretagen.
 • Kvalitetsmaterial: Vi är medvetna om att anlitandet av en målare kan vara en betydande investering. Därför använder vi alltid högkvalitativa färger och material som är hållbara. I Lund kan det vara extra viktigt, där vindar kan påverka exteriören.
 • Rätt person på rätt plats: Med 15 anställda har vi en bredd av kompetenser att dra nytta av. Det innebär att vi kan sätta rätt person på rätt jobb, oavsett projektets karaktär.
 • Omtanke om miljön: Våra färger och material har minimal miljöpåverkan, och vi är försiktiga med el, vatten och lösningsmedelsbaserade produkter. Vårt mål är att uppfylla eller överträffa Måleriföretagens miljöcertifieringskrav.

Vi är den trygga och säkra målaren i Lund

Personlig kontakt

Som en mindre målerifirma kan vi erbjuda dig en mer personlig relation. Du kan känna dig förvissad om att vi är med dig hela vägen och att vi lyssnar på dina önskemål och behov.

Seriös aktör

Vi är stolta medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen och tar vårt ansvar gentemot våra anställda, yrket och våra kunder på största allvar. Det kommer att reflekteras i vårt bemötande och i resultatet du får. Lär känna oss lite bättre i den här filmen.

Kostnadsfri offert

Vi vill att du ska vara väl informerad om vad du betalar för. Innan du tar ditt beslut besöker vi dig och diskuterar dina visioner och önskemål. Du får sedan en kostnadsfri och detaljerad offert som du kan granska i din egen takt.

Tänk på detta inför ditt måleriprojekt

Ha en så tydlig bild som möjligt av slutresultatet

 • Ha en klar vision av det slutgiltiga resultatet du önskar.

 • Fundera på färger, tekniker, material och beakta faktorer som hållbarhet, miljöpåverkan och underhåll.

Sätt en realistisk budget

 • Tänk på att det billigaste alternativet sällan är det bästa.

 • Kvalitet kostar ibland lite extra. Prioritera dina behov och projektens värde när du bestämmer din budget.

Undersök marknaden

 • Gör en lista över olika målare, läs recensioner och begär referenser. Fråga vänner och bekanta om rekommendationer av målare i Lund.

 • Se till att målaren är godkänd för F-skatt och har kvalificerad personal med rätt certifikat.

Få en tydlig och noggrant specificerad offert

 • Begär skriftliga offerter från flera målare och jämför dem noggrant, inklusive förarbete och material.

Ställ krav på god kommunikation med din målare

 • Välj en målare som gör platsbesök och är lyhörd för dina förväntningar.

 • Diskutera tidsperspektiven för ditt projekt och följ våra råd om måleri under olika årstider.

Skriv avtal

 • Sätt upp ett formellt avtal som innehåller allt från tidsschema till betalningsvillkor och hur extra kostnader och oväntade händelser kommer att hanteras.

Begär garanti

 • Försäkra dig om att det finns en garanti för det utförda arbetet och klargör vad som händer om du inte är nöjd. Hos oss får du alltid en nöjd kund-garanti i samarbete med Måleriföretagen.

Prioritera säkerhet och professionalitet

 • Se till att målaren följer alla säkerhetsregler och behandlar ditt hem och din egendom med respekt.