En bra och uppskattad målare i Helsingborg – med kvalitet som varar länge

När kan man måla egentligen?

Man kan i det klimat Helsingborg har numera måla utomhus under stora delar av året. Prata gärna med oss först så hittar vi en professionell och hållbar lösning tillsammans.

Tänk på: Är Helsingborgsvädret inte med oss bokar vi alltid kostnadsfritt in en ny tidpunkt. Vi målar inte om vädret kan göra att slutresultatet blir sämre. Under exempelvis vintermånaderna kan det innebära att vi behöver vänta tills vädret tillåter och vi kan garantera dig ett bra resultat.

Vår yrkesstolthet är en garanti för ett bra resultat och ett professionellt bemötande

Behöver du en erfaren och uppskattad målerifirma i Helsingborg som tar hantverket på allvar och brinner för att leverera ett måleriarbete som består över tid? Då har du hittat rätt. Vi erbjuder ett brett utbud av måleritjänster anpassade för både privatpersoner och kommersiella kunder i Helsingborg.

Bland våra tjänster hittar du målning både inomhus och utomhus, tapetsering, panelarbeten i tak och på väggar, fönster och dörrar, sprutlackering av köksluckor, dörrar och andra ytor. Vi täcker hela Helsingborgsområdet och tar oss an såväl renovering som nyproduktion.

Tillsammans har vår personal över 400 års branscherfarenhet. Det innebär att vi kan garantera ett bra och hållbart arbete varje gång. Vår yrkesstolthet är viktig för oss – du kan alltid lita på att få ett mycket bra resultat och ett professionellt bemötande.

Måleri hos privatkunder i Helsingborg

Bor du i Helsingborg och funderar på att fräscha upp ditt hem? Att välja rätt målare kan vara en utmaning. Vi vill vara ditt självklara val genom att erbjuda en upplevelse som du känner dig trygg i från första penseldraget till det sista. Vi står för det vi lovar, nämligen pålitlighet, professionalitet och kvalitet.

Tips: Du som anlitar en målare i Helsingborg kan dra nytta av ROT-avdraget för arbetskostnaden när du anlitar oss för måleritjänster i ditt hem, med 30 % skattereduktion. Läs mer på skatteverket.se.

Målaren för företag och bostadsrättsföreningar i Helsingborg

Vi har hundratals kommersiella uppdrag i vår portfölj, allt från företagslokaler till gemensamhetsutrymmen i bostadsrättsföreningar. Vi ingår i Måleriföretagen, följer alla regelverk och är självklart godkända för F-skatt. Vi har även ett brett nätverk av kvalificerade hantverkare i Helsingborg om ni skulle upptäcka att ni har fler behov utöver måleri.

Professionellt måleri i Helsingborg – med fokus på kvalitet och miljö

 • Nöjd kund-garanti: Alla våra målare är yrkesutbildade och har lång erfarenhet av hantverket. Det ingår i vår självbild att vara ärliga och professionella gentemot dig som kund. Så pass säkra är vi på att vi gör ett bra jobb att du får en nöjd kund-garanti på utfört arbete. Garantin erbjuder vi i samarbete med Måleriföretagen.
 • Kvalitetsmaterial: Vi är fullt medvetna om att det kan vara en stor investering för dig att anlita en målare. Därför använder vi alltid färger och material av högsta kvalitet som håller länge – även i de skiftande väderförhållandena i en kuststad som Helsingborg.
 • Rätt person på rätt plats: Med 15 anställda i företaget har vi en bred palett av kompetenser att välja på. Det innebär att vi kan vi sätta rätt person på rätt jobb, oavsett vad det är som ska göras.
 • Omtanke om miljön: Våra färger och vårt material har begränsad miljöpåverkan, och vi är återhållsamma med el, vatten och lösningsmedelsburna produkter. Målet är att leva upp till eller överträffa kraven i Måleriföretagens miljöcertifiering.

En trygg och säker målare i Helsingborg

Personlig kontakt

Fördelen med att vara ett relativt litet måleri är att vi får en mer personlig relation till dig som kund. Du kan känna dig trygg i att vi finns med dig hela vägen från början till slut och att vi lyssnar på vad du har att säga.

Seriös aktör

Vi är medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen. När du bestämt dig för en målare i Helsingborg vill du veta att du får en utförare som tar personalen, hantverket och kunderna på allvar. Det gör vi – och det kommer du att märka i bemötandet du får och när du ser slutresultatet.

Kostnadsfri offert

Du ska veta vad du betalar för när du jobbar med oss. Innan du bestämmer dig kommer vi ut och gör ett platsbesök för att diskutera dina visioner och önskemål. Du får sedan en  kostnadsfri och noggrant specificerad offert som du kan ta ställning till i lugn och ro.

Viktigt att tänka på inför ditt måleriprojekt

Ha en så tydlig bild som möjligt av slutresultatet

 • Bestäm vad du vill ha målat och vilken känsla eller stil du är ute efter när det är klart.
 • Fundera på färger, tekniker och material. Väg gärna in faktorer som hållbarhet, miljöpåverkan och underhåll.

Sätt en realistisk budget

 • Utgå från att billigast sällan är bäst och att kvalitet kostar lite mer.
 • Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att prioritera rätt – kanske är det viktigare att måla om i ett vardagsrum som används av hela familjen dagligen än i en barnkammare där barnen ändå ritar på väggarna.

Undersök marknaden

 • Gör en lista över olika målare, läs recensioner och begär referenser. Kanske har du vänner eller bekanta som du kan be om tips på bra målare i Helsingborg.
 • Kontrollera att målaren du vill anlita är godkänd för F-skatt och har yrkesutbildad personal med rätt certifikat.

Få en tydlig och noggrant specificerad offert

 • Begär detaljerade skriftliga offerter från flera målare och jämför dem punkt för punkt (förarbete, material, etc.) innan du bestämmer dig.

Ställ krav på god kommunikation med din målare

 • Välj en målare som gör platsbesök och prata om dina förväntningar på måleriet.
 • Diskutera tidsramarna – när är det läge att sätta igång? Kanske kan ett jobb inomhus vänta till vintern, medan ett utomhusmåleri är bättre att låta göra på våren.

Skriv avtal

 • Skriv ett formellt avtal som innehåller allt från tidsplan och betalningsvillkor till hur extrakostnader och oförutsedda händelser ska hanteras.

Begär garanti

 • Be om garanti på utfört arbete.
 • Klargör vad som händer om du inte är nöjd. Tommy Anderssons erbjuder alltid en nöjd kund-garanti i samarbete med Måleriföretagen.

Prioritera säkerhet och professionalitet

 • Kontrollera att målaren följer alla säkerhetsregler.
 • Försäkra dig om att målaren respekterar ditt hem och din egendom.