Målare i Malmö. En omtyckt, bra målare
med garanti om hållbart resultat

När kan man måla egentligen?

Man kan i det klimat Malmö har numera måla utomhus under stora delar av året, men prata med oss först så ditt resultat blir professionellt och hållbart.

Tänk på: Är Malmövädret inte med oss bokar vi alltid kostnadsfritt in en ny tidpunkt. Vi kommer inte måla vid väder som kan påverka slutresultatet negativt. Under exempelvis vintermånaderna kan det innebära att vi behöver vänta med att göra vårt arbete tills vädret tillåter och vi kan garantera dig ett bra resultat.

Vår yrkesstolthet är en garanti för ett bra resultat och ett professionellt bemötande

Vi sätter en stolthet i att ge alla våra kunder ett resultat som håller över tid. I Malmö erbjuder vi en full bredd av måleritjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Ta vår hjälp med hela eller delar av arbetet: alla typer av målning både inomhus och utomhus oavsett årstid, tapetsering, panel i tak och på väggar, fönster och dörrar, sprutlackering av köksluckor, dörrar och andra träytor. Vi tar också uppdrag i hela Malmöområdet med omnejd för renovering och nyproduktion, målning av husfasader.

Tillsammans har vår personal över 400 års branscherfarenhet. Det innebär att vi kan garantera ett bra och hållbart arbete varje gång. Vår yrkesstolthet är viktig för oss – du kan alltid lita på att få ett mycket bra resultat och ett professionellt bemötande.

Därför ska du som privatperson välja oss som din målare i Malmö

Bor du i lägenhet eller hus i Malmö och planerar att måla om eller måla nytt? I en större stad som Malmö är det inte helt lätt som privatperson att veta vilken målerifirma du ska välja. Det finns många mer eller mindre oseriösa aktörer som erbjuder måleri, och det är lika viktigt att arbetet blir rätt utfört som att du känner förtroende för den som ska utföra det. Hos oss får du en målare som du kan lita på från start till mål. När någon av våra bilar rullar på Malmös gator vill vi att folk ska tänka på pålitlighet, professionalitet och kvalitet. Det lyckas vi bara med genom att faktiskt leverera det vi lovar.

Glöm inte: Du som privatperson har rätt till ett skatteavdrag med 30 % när du anlitar en målare vid renovering av lägenhet eller om- och tillbyggnad av villa och fritidshus. Avdraget gäller för arbetskostnaden, inte materialet. Se mer på skatteverket.se.

Därför ska du som bostadsrättsförening eller företag välja oss som din målare i Malmö

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med bostadsrättsföreningar och företag i Malmö. Besöker du en butik på Emporia eller ett trapphus på Möllan är det inte omöjligt att du får syn på en detalj eller ett utrymme som vi har målat eller tapetserat. Vi är med i branschorganisationen Måleriföretagen och följer gällande direktiv och avtal med anställda och kunder. Givetvis är vi godkända för F-skatt. Skulle behovet finnas kan vi även förmedla kontakt med andra hantverkare i vårt nätverk i Malmö.

Professionellt måleri i Malmö – med kvalitet och miljö i fokus

 • Nöjd kund-garanti: Alla våra målare är yrkesutbildade och har lång erfarenhet av hantverket. Det ingår i vår självbild att vara ärliga och professionella gentemot dig som kund. Så pass säkra är vi på att vi gör ett bra jobb att du får en nöjd kund-garanti på utfört arbete. Garantin erbjuder vi i samarbete med Måleriföretagen.
 • Kvalitetsmaterial: Vi är fullt medvetna om att det kan vara en stor investering för dig att anlita en målare. Därför använder vi alltid färger och material av högsta kvalitet som håller länge – även i en stad som Malmö, där havsvindarna sliter på exteriören.
 • Rätt person på rätt plats: Med 15 anställda i företaget har vi en bred palett av kompetenser att välja på. Det innebär att vi kan vi sätta rätt person på rätt jobb, oavsett vad det är som ska göras.
 • Omtanke om miljön: Våra färger och vårt material har begränsad miljöpåverkan, och vi är återhållsamma med el, vatten och lösningsmedelsburna produkter. Målet är att leva upp till eller överträffa kraven i Måleriföretagens miljöcertifiering.

Vi är den trygga och säkra målaren i Malmö

Personlig kontakt

Fördelen med att vara ett relativt litet måleri är att vi får en mer personlig relation till dig som kund. Du kan känna dig trygg i att vi finns med dig hela vägen från början till slut och att vi lyssnar på vad du har att säga.

Seriös aktör

Vi är medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen. Du som ska anlita en målare i Malmö vill ha ett företag som tar sina anställda, hantverket och kunderna på allvar. Det gör vi – och det kommer du att märka i bemötandet du får och när du ser slutresultatet.

Kostnadsfri offert

Du ska veta vad du betalar för när du jobbar med oss. Innan du bestämmer dig kommer vi ut och gör ett platsbesök för att diskutera dina visioner och önskemål. Du får sedan en kostnadsfri och noggrant specificerad offert som du kan ta ställning till i lugn och ro.

Tänk på detta inför ditt måleriarbete

Ha en så tydlig bild som möjligt av slutresultatet

 • Bestäm vad du vill ha målat och vilken känsla eller stil du är ute efter när det är klart.
 • Fundera på färger, tekniker och material. Väg gärna in faktorer som hållbarhet, miljöpåverkan och underhåll.

Sätt en realistisk budget

 • Utgå från att billigast sällan är bäst och att kvalitet kostar lite mer.
 • Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att prioritera rätt – kanske är det viktigare att måla om i ett vardagsrum som används av hela familjen dagligen än i en barnkammare där barnen ändå ritar på väggarna.

Undersök marknaden

 • Gör en lista över olika målare, läs recensioner och begär referenser. Be kanske vänner om tips på bra målare i Malmö.
 • Kontrollera att målaren du vill anlita är godkänd för F-skatt och har yrkesutbildad personal med rätt certifikat.

Få en tydlig och noggrant specificerad offert

 • Begär detaljerade skriftliga offerter från flera målare och jämför dem punkt för punkt (förarbete, material, etc.) innan du bestämmer dig.

Ställ krav på god kommunikation med din målare

 • Välj en målare som gör platsbesök och prata om dina förväntningar på måleriet.
 • Diskutera tidsramarna – när är det läge att sätta igång? Kanske kan ett jobb inomhus vänta till vintern, medan ett utomhusmåleri är bättre att låta göra på våren.

Skriv avtal

 • Skriv ett formellt avtal som innehåller allt från tidsplan och betalningsvillkor till hur extrakostnader och oförutsedda händelser ska hanteras.

Begär garanti

 • Be om garanti på utfört arbete.
 • Klargör vad som händer om du inte är nöjd. Tommy Anderssons erbjuder alltid en nöjd kund-garanti i samarbete med Måleriföretagen.

Prioritera säkerhet och professionalitet

 • Kontrollera att målaren följer alla säkerhetsregler.
 • Försäkra dig om att målaren respekterar ditt hem och din egendom.